Aluminium hottub vs kunststof hottub

Een hottub in de tuin? Dat is toch puur genieten. Naar de spa gaan hoeft niet meer, want die creëert u gewoon in uw eigen achtertuin. Een hottub biedt diverse voordelen. Een hottub is bijvoorbeeld goed voor uw gezondheid. Het vermindert stress, zorgt voor een lagere bloeddruk, heeft therapeutische effecten en zorgt ook voor een gezondere huid.

Er zijn verschillende hottubs te verkrijgen. Denk aan een stone hottub, verschillende vormen hottubs en diverse materialen, zoals houten hottubs, aluminium of kunststof hottubs. In deze blog wordt het de aluminium hottub vs de kunststof hottub. Benieuwd welke er van de twee wint? Lees dan hieronder verder.

Aluminium hottub vs kunststof hottub

Alles over een aluminium hottub

Een aluminium hottub of een kunststof hottub het is natuurlijk ook een persoonlijke voorkeur welke van de twee het beste bij u past. Een loungebath van aluminium biedt u het optimale comfort. Met de onderhoudsarme, gecoate aluminium en een robuuste, moderne en traditionele uitstraling van hout is het een ware eyecatcher. Het binnenbad van de aluminium hottub wordt door een specialist in aluminium poedercoatings aangebracht en heeft een speciale coating. De coating zorgt ervoor dat u weinig onderhoud aan de hottub hoeft te verrichten. Hierdoor komt als groot voordeel dat een aluminium hottub snel en hygiënisch is schoon te maken.

Andere voordelen van een aluminium hottub zijn:

  • Duurzaam, degelijk en onverwoestbaar
  • Unieke opening van de kachel aan de buitenkant
  • Geen houtrot, lekkages of schimmels
  • Dichte banken (scheelt 400 ltr. water)
  • Geheel geïsoleerd rondom en aan onderzijde
  • Kan in de winter met en zonder water blijven staan

Kunststof hottub

Net als een aluminium hottub is een kunststof hottub ook erg gebruiksvriendelijk. De binnenbak is gemakkelijk schoon te maken, waardoor de hottub ook goed hygiënisch schoon te maken is. Bij een houten hottub zal dit bijvoorbeeld een stuk lastiger zijn, vanwege het materiaal. Verder gaat kunststof veel langer mee en geeft geen kans op lekkage dit in tegenstelling tot een houten hottub. Een kunststof hot tub kunt u in de winter het beste leeglaten als u deze niet gebruikt, om bevriezing te voorkomen. Aluminium heeft als voordeel dat het moderner oogt en kunststof wat goedkoper. Een aluminium of een kunststof hottub verschillen dus niet heel erg van elkaar.

Aluminium of kunststof hottub kopen?

In ons assortiment vindt u zowel ronde hottubs als vierkante hottubs. Afhankelijk van de vorm en de grootte van uw tuin kunt u beslissen welke vorm u het beste vindt passen. Onze hottubs worden met de hand gemaakt en zijn allemaal van aluminium. De voordelen van een aluminium hottub heeft u in deze blog kunnen lezen. Ondanks dat het niet veel verschilt met een kunststof hottub, vinden wij een aluminium hottub meer voordelen bieden en kwalitatief beter.

Wilt u meer informatie over de hottubs die wij verkopen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij voorzien u graag van informatie en het beantwoorden van uw vragen.