Lounge Bath

ma : 9.00 - 17.00
di : 9.00 - 17.00
wo : 9.00 - 17.00
do : 9.00 - 17.00
vr : 9.00 - 17.00
za : op afspraak
zo : Gesloten


Boxman/van Wijk

ma : 9.00 - 17.00
di : 9.00 - 17.00
wo : 9.00 - 17.00
do : 9.00 - 17.00
vr : 9.00 - 17.00
za : 8.00 - 16.00

Frequently Asked Questions

1 Waar kan ik de hot tubs bezichtigen?

U kunt de aluminium hot tubs bezichtigen in de showroom te Steenwijk (Overijssel). We hebben een extra verkooppunt te Giessenburg (ZH) waar de ronde hot tub te bezichtigen is.

Omhoog

2 Lounge Bath huren?

U kunt een Lounge Bath huren via:  Flow Wellness

Omhoog

3 Op welke ondergrond kan de hottub geplaatst worden?

De hot tub dient op een vlakke en verharde ondergrond geplaatst te worden. Wanneer de hottub gevuld is met water is het gewicht ca. 2000 kg. zonder personen.

Omhoog

4 Hoe lang duurt het voordat de hot tub op temperatuur is?

De opwarmtijd is afhankelijk van de buiten- en water temperatuur, beschutting van de hot tub, wel/geen isolerende afdekmatten, soort brandhout en de wijze van stoken. De hot tubs zijn allen, rondom en aan de onderkant, geïsoleerd. Afhankelijk hiervan duurt het opwarmen van het water (1600 ltr.) gemiddeld ca. 2,5 uur

Omhoog

5 Wanneer ververs ik het water van de hottub?

Wij adviseren het water in een hot tub regelmatig te verversen. Om de aluminium hot tub opnieuw te vullen met schoon water kost ca. € 2,50 met de huidige waterprijzen. U kunt de houdbaarheid van het water verlengen door de daarvoor bestemde zuiveringsmiddelen aan het water toe te voegen

Omhoog

6 Wanneer gebruik ik een zandfilterpomp?

Wilt u uw water niet steeds verversen dan is de zandfilterpomp voor de hottub een goede optie. Bij gebruik van de zandfilterpomp kunt u de houdbaarheid van uw water 2-3 maanden verlengen. De zandfilterpomp filtert het vuil uit het water, ook wordt het water sneller opgewarmd omdat koud en warm water met elkaar vermengt wordt door de circulatie. Alle Lounge Baden hebben een standaard aansluiting voor de zandfilterpomp en kan ook achteraf aangesloten worden. Wij leveren een extra slang gedeelte bij de zandfilterpomp om de bodem schoon te zuigen (niet alle zandfilterpompen zijn geschikt voor het Lounge Bath)

Omhoog

7 Wanneer moet het zand van de filterpomp vervangen worden?

Wij adviseren het zand na 2 jaar te vervangen

Omhoog

8 Met welk houtsoort moet ik stoken?

Voor het stoken is het van belang dat het waterniveau tot en met onderkant tafel gevuld is.

Gebruik voor het stoken droge en schone zachte houtsoort blokken. Lees meer bij stookprotocol

Omhoog

9 Is de kachel/schoorsteen lek als er vocht in de kachel aanwezig is?

Wanneer er vocht aanwezig is in de kachel heeft u geen lekkage. Door de temperatuur verschillen kan er condens ontstaan in de kachel ook kan er wat regenwater door wind via de schoorsteen in de kachel komen

Omhoog

10 Hoe laat ik de hot tub leeg lopen?

Aan de rechter voorzijde, buitenkant kachel zit een stop in de afvoer. Als u deze horizontaal duwt kunt u de stop eruit trekken. Vaak wordt hier een slang op aan gesloten om het water af te voeren naar een putje of sloot

Omhoog

11 Hoe maak ik de binnenzijde schoon?

Met een tuinslang kunt u de hottub schoon spoelen, met de spons en wellicht iets schuurmiddel kunt u de waterrand licht schoonwrijven of vuil van de coating van verwijderen.

Omhoog

12 Wat is de levertijd?

De levertijd voor een ronde hot tub met standaard coatingkleur Ral: 9010 (roomwit) is ca. 2 weken, de levertijd van een andere klassieke Ralkleur coating kleur is ca. 4-5 weken. Het vierkante Lounge Bath in de standaard Ralkleur 9010 heeft een levertijd van ca. 3-4 weken.

Omhoog

13 Kan ik pinnen bij levering?

Helaas is het niet mogelijk om bij ons per pin te betalen

Omhoog

14 Kan het Lounge Bath gebracht worden?

In overleg met u kunnen wij het transport van het Lounge Bath verzorgen, voor eventueel plaatsing vragen wij u foto's te mailen van de toegang t/m de te plaatsen plek van de hot tub zodat wij de situatie goed in kunnen schatten, vraag naar de mogelijkheden.

Omhoog

15 Het water is voor gebruik te warm ca. 40 graden, hoe koel ik snel het water?

Om het water snel af te koelen kun je het beste de stop even uit de afvoer halen, het waterniveau iets laat zakken en daarna vullen met koud (leiding) water. Denk er wel om dat je dan niet meer stookt/vuur hebt in de kachel. Vermeng het water met een peddel oid. Ook kun je het water een uur af laten koelen zonder afdekking. 

Omhoog