Lounge Bath

ma : 9.00 - 17.00
di : 9.00 - 17.00
wo : 9.00 - 17.00
do : 9.00 - 17.00
vr : 9.00 - 17.00
za : op afspraak
zo : Gesloten

Frequently Asked Questions

1 Waar kan ik de hot tubs bezichtigen?

U kunt de aluminium hot tubs bezichtigen in de showroom te Steenwijk (Overijssel). We leveren complete hot tubs, inclusief interne kachel (4mm. dikte!) geen bouw paketten.

Wilt u op zaterdag in de showroom in Steenwijk het Lounge Bath rond of vierkant bekijken, neemt u dan vooraf contact met ons op voor een afspraak op zaterdag tussen 12.00 - 16.00 uur

Tel: 06 20 8448 59

Omhoog

2 Op welke ondergrond kan de hottub geplaatst worden?

De hot tub dient op een vlakke en verharde ondergrond geplaatst te worden. Dit kan op tegels, grint, vlonders etc. Wanneer de aluminium hottub (ca. 180 kg met plankdelen) gevuld is met water is het gewicht ca. 2000 kg. zonder personen.

Omhoog

3 Hoe lang duurt het voordat de hot tub op temperatuur is?

De opwarmtijd is afhankelijk van de buiten- en water temperatuur, beschutting van de hot tub, wel/geen isolerende afdekmatten, soort brandhout en de wijze van stoken. De hot tubs zijn rondom en aan de onderkant, geïsoleerd. Afhankelijk hiervan duurt het opwarmen van het water (1600 ltr.) gemiddeld ca. 2,5 uur.

Omhoog

4 Wanneer ververs ik het water van de hottub?

Wij adviseren het water in een hot tub regelmatig te verversen. Om de aluminium hot tub opnieuw te vullen met schoon water kost ca. € 2,50 met de huidige waterprijzen. U kunt de houdbaarheid van het water verlengen door de daarvoor bestemde zuiveringsmiddelen aan het water toe te voegen of het filtersysteem aan te sluiten

Omhoog

5 Wanneer gebruik ik een filtersysteem?

Wilt u uw water niet steeds verversen dan is het filtersysteem voor de hottub een goede optie. Bij gebruik van het filtersysteem kunt u de houdbaarheid van uw water ca. 2-3 maanden verlengen. . Gebruik het filtersysteem alleen tijdens het stoken, het filtersysteem alleen aan en uit zetten met de bijbehorende stekker! Het filtersysteem filtert het vuil uit het water, ook wordt het water sneller opgewarmd omdat koud en warm water met elkaar gemengd wordt door de circulatie. Alle Lounge Baden hebben een standaard aansluiting voor het filtersysteem en kan ook achteraf aangesloten worden. Wij leveren een extra slang gedeelte bij het filtersysteem om de bodem schoon te zuigen (niet alle filtersystemen zijn geschikt voor het Lounge Bath) Bij langdurig stroom op het aluminium bad kan er een elektrisch stroompje zoeken naar een zwakke plek in het aluminium waardoor corrosie kan ontstaan, hou daarom altijd de anode aan de tafel in de gaten, vervang deze op tijd als de anode poreus wordt, gebruik geen andere elektrische apparaten of timer, in, aan of bij het bad! Tip: sla ter voorkoming hiervan een aardpen nabij het Lounge Bath in de grond

Een filtersysteem is vorstgevoelig, koppel het filtersysteem bij vorst af en laat het water eruit lopen en zet deze vorstvrij weg.

Het filtersysteem wordt gevuld met de Aqualoon Filterbollen die het water filteren

 

Bij voorlopig geen gebruik van de hottub in de winter;

Hot tub leeg laten lopen en het filtersysteem afkoppelen, aftappen en vorstvrij weg zetten

Wel gebruiken in de winter van de hottub en bij vorst;

Filtersysteem loskoppen en de twee blauwe slangen die uit het bad komen aan elkaar koppelen dmv een stukje pvc buis (rond 40 zoals van de bodemzuiger) vervolgens aftappen en vorstvrij weg zetten

Een Lounge Bath kan in de winter gevuld met water blijven staan!

Omhoog

6 Wanneer moet het zand van de filterpomp vervangen worden?

Wij adviseren het zand na 2 jaar te vervangen, de aqualoon filterbollen kunnen in de wasmachine in een netje gewassen worden (zie gebruiksaanwijzing op de verpakking)

Omhoog

7 Met welk houtsoort moet ik stoken?

Voor het stoken is het van belang dat het waterniveau tot en met onderkant tafel gevuld is, dit om de kachel goed te kunnen koelen en de warmte goed af te kunnen geven aan het water. Wij bouwen onze intere kachels van 4mm. dikte!  ipv de gebruikelijke 2mm. van andere kachels in hot tubs.

Gebruik voor het stoken droge en schone zachte houtsoort blokken of briketten. Bij de Openhaardhout Gigant krijgen Lounge Bath gebruikers extra korting met de code: Loungebath10, klik op onderstaande link:

Voor Tips juist stoken: stookprotocol

Omhoog

8 Is de kachel/schoorsteen lek als er vocht in de kachel aanwezig is?

Wanneer er vocht aanwezig is in de kachel heeft u geen lekkage. Door de temperatuur verschillen kan er condens ontstaan in de kachel ook kan er wat regenwater door wind via de schoorsteen in de kachel komen

Omhoog

9 Hoe laat ik de hot tub leeg lopen?

Aan de rechter voorzijde, buitenkant kachel zit een stop in de afvoer. Als u deze horizontaal schuift kunt u de stop eruit trekken. Vaak wordt hier een mof en slang op aan gesloten om het water af te voeren naar een putje of sloot.

Omhoog

10 Hoe maak ik de binnenzijde schoon?

 

Met een tuinslang kunt u de hottub schoon spoelen, met de spons en wellicht iets schuurmiddel kunt u de waterrand licht schoonwrijven of vuil van de coating verwijderen.

Omhoog

11 Wat is de levertijd?

De levertijd voor een ronde hot tub met standaard coatingkleur Ral: 9010 (roomwit) is ca. 3-4 weken, het vierkante Lounge Bath in de standaard Ralkleur 9010 heeft een levertijd van ca. 4-6 weken. Natuurlijk kunnen uw persoonlijke wensen invloed hebben op de levertijd

Omhoog

12 Kan ik pinnen bij levering?

Helaas is het niet mogelijk om bij ons per pin te betalen

Omhoog

13 Kan het Lounge Bath gebracht worden?

In overleg met u kunnen wij het transport van het Lounge Bath verzorgen, voor eventueel plaatsing vragen wij u foto's te mailen van de toegang t/m de te plaatsen plek van de hot tub zodat wij de situatie goed in kunnen schatten, vraag naar de mogelijkheden.

Omhoog

14 Het water is voor gebruik te warm ca. 40 graden, hoe koel ik snel het water?

Om het water snel af te koelen kun je het beste de stop even uit de afvoer halen, het waterniveau iets laat zakken en daarna vullen met koud (leiding) water. Denk er wel om dat je dan niet meer stookt/vuur hebt in de kachel. Vermeng het water met een peddel oid. Ook kun je het water een uur af laten koelen zonder afdekking. 

Omhoog

15 Lounge Bath huren?

U kunt een Lounge Bath huren via:  Flow Wellness

Omhoog

16 Welke veiligheidsmaatregelen moet ik nemen?

Let altijd op met jonge kinderen bij gebruik van water en vuur. Het sfeervolle kachelruitje wordt heet, laat jonge kinderen niet zonder juist toezicht bij water en vuur. De schoorsteen wordt in elk Lounge Bath beschermd middels een hitteschild van 1 meter. De interne kachel van 4mm. dikte is bij stoken heet, doordat deze volledig onder water staat brandt je je er zeker niet aan. Blijf voorzichtig met alcohol in de hot tub. Het filtersysteem alleen aan en uit zetten via de stekker, gebruik geen timer en sluit geen andere elektrische apparaten aan, bij twijfel vraag ons om advies.

Omhoog

17 Staat uw vraag er niet bij?

Neemt u dan gerust contact op met ons

Omhoog

18 Welke chloortabletten moet ik gebruiken?

 Gebruik alleen long 90 mini chloortabletten van 20 gram in de bijgeleverde choordrijver!Long 90 mini chloortabletten 20 gr.

 1x1 tablet in de chloordrijver, dit zijn langzaam oplossende chloortabletten voor desinfectie van uw water en zijn   geschikt voor hard en zacht water. Deze verdwijnt na ca. 5-7 dagen en moet dan weer vervangen worden in de chloordrijver

Pas altijd op met chloor ivm verkleuringen

Omhoog

19 Wat is een ABCAT houtrookfilter?

De ABCAT (After Burning CATalyst) is ontwikkeld om de uitstoot van rookgas uit schoorstenen van houtgestookte kachels te verminderen. Daarbij is vooral aandacht besteed aan het verminderen van de geurbelasting van de houtrook. De ABCAT is een houtrookfilter in de vorm van een katalysator die afrekent met onverbrande deeltjes in de houtkachel. Het filter wordt als kachelpijp direct boven de kachel geplaatst.

Het is hierbij belangrijk dat er verantwoord gestookt wordt. 

 

Omhoog

20 Auqualoon filterbolletjes voor filtersysteem

Aqualoon filterbolletjes

Aqualoon filterbolltejes Aqualoon    Aqualoon

Aqualoon, de nieuwe manier om water te filteren en veel lichter dan andere filtermedia.  Aqualoon bestaat uit kleine bollen 100% polyethyleen getrokken uit 1 vaste kern. In tegenstelling tot gelijkaardige producten vezelt Aqualoon niet uit en komt het ook niet in het water terecht. Een ideale vervanger van het zand in uw filtersysteem en een stuk lichter in gewicht, deze bolletjes zijn wasbaar en dus her te gebruiken.

25kg zand = 700gr Aqualoon

  • energiebesparend
  • hoge capaciteit om vuil vast te houden
  • geen zand meer in het water
  • minder backwashen
  • lange levensduur
  • recycleerbaar
  • niet toxisch
  • filtert ook vetten uit het water

 

Omhoog