Hoe maak ik mijn hot tub klaar voor de winter

Of uw hot tub nou een winterstop krijgt of niet, dit is de beste tijd van het jaar om hem eens een goede onderhoudsbeurt te geven. Maak uw hot tub klaar voor de wintermaanden. Wij hebben onze tips voor u op een rijtje gezet.

Wanneer uw hot tub een winterstop krijgt

Als u ervoor kiest om uw hot tub een winterslaap te laten houden, moet hij goed worden geleegd en gewassen. Aan de rechter voorzijde, de buitenkant van de kachel, zit een stop in de afvoer. Als u deze horizontaal schuift kunt u de stop eruit trekken en de hot tub legen. 

Vaak wordt hier een mof en slang op aangesloten om het water af te voeren naar een putje of sloot. Met een tuinslang kunt u de hottub schoonspoelen. Met de spons met handgreep en wellicht iets schuurmiddel kunt u de waterrand licht schoonwrijven of vuil van de coating verwijderen.

Uw afdekking is schoon te maken met onze leisure time cover care en conditioner. Dit middel reinigt, herstelt en beschermt de hardcover tegen weersinvloeden, bleken en verkleuren. Nadat de hottub gereinigd en gedroogd is zal deze goed moeten worden afgesloten met een afdekking. Zo behoudt hij zijn goede conditie.

Wanneer u de hot tub in de winter blijft gebruiken


Wanneer uw hot tub geen winterslaap gaat houden en u er het hele jaar door gebruik van maakt, hoeft u enkel de normale onderhoud uit de voeren. Naast het wassen, spoelen en verwijderen van de as uit de kachel hoeft u geen speciale onderhoud uit te voeren in de winter. 

Wederom kan de waterrand worden schoongemaakt met de spons met handgreep. Verschoon het water wel regelmatig als u de hot tub het hele jaar door blijft gebruiken. Wij raden aan om chloortabletten te gebruiken tegen bacteriën en filterbollen om het water te filteren. 

Houdt er in de winter alleen rekening mee dat er het risico op bevriezing is. Het is aan te raden om de omgeving van de hot tub en de afdekking ervan sneeuwvrij te houden. Dan is de hot tub snel gebruiksklaar, wanneer u het bad in wilt. Daarnaast kan het zijn dat de omgeving om het bad in de winter glad kan zijn. 

Water uit het bad kan op de grond spetteren en bevriezen. U kunt hiertegen zand strooien rondom de hot tub en eventueel op het pad ernaartoe. Op de trap van de hot tub kunt u een mat leggen, zodat deze niet glad is.

Stookt u de hot tub vast op?

Wij hebben een showroom waar u de sfeer van Lounge Bath kunt ontdekken. Hier kunt u ook de verschillende afwerkingen, opties en accessoires bekijken. In onze vorige blog: ‘waar moet u op letten bij het kopen van een hottub’, gaan we meer in op de keuzes bij het aanschaffen van een hot tub. Zit u nog met vragen of ontvangt u graag advies? Lounge Bath helpt u graag verder. Neem gerust contact met ons op, dan helpen onze experts u opweg. 

Meer news

16-02
24 t/m 26 maart Jaarbeurs Utrecht

19-09
Nieuw en Uniek Lounge Bath Health and Wellness

14-01
Hoe u een hottub ondergrond voorbereid

10-12
Een warme sfeer in uw wintertuin

05-11
Hoe maak ik mijn hot tub klaar voor de winter

12-10
In de hot tub tegen het griepseizoen

22-09
Waar moet u op letten bij het kopen van een hottub?

01-04
Lounge Bath in Landal Bungalowpark het DuynDomein Schoorl & Bergen

08-01
Nieuw jaar 2021