Een warme sfeer in uw wintertuin

De donkere dagen zijn weer aangebroken en de feestdagen komen eraan. Het is zelfs alweer begonnen met vriezen en nog even en dan begint het (hopelijk) te sneeuwen. U moet er waarschijnlijk niet aan denken om in de wintermaanden lekker in de tuin te gaan zitten, maar wij hebben een aantal tips voor u op een rijtje gezet hoe u ook in de winter van uw tuin kunt genieten.

Groen in de tuin

Wie zegt dat u in de winter geen groen in de tuin kunt hebben? Er zijn genoeg wintervaste planten die prima hun bladeren houden in de winter. Bijvoorbeeld Buxusstruiken zijn een echte aanrader voor een gezellige wintertuin. Als u wat meer kleur in de tuin wilt kunt u kiezen voor de sfeervolle Amarylis, sierkers, kerstroos of skimmia. U kunt natuurlijk ook in de tuin een mooie versierde kerstboom neerzetten.

Sfeervolle vogelzang

De vogels hebben het erg moeilijk in de winter. De koude maanden zorgen ervoor dat de grond bevroren raakt en ze moeilijk hun eten uit de grond kunnen pikken. Hang wat leuke decoratieve vogelvoer op! Zo helpt u niet alleen de dieren, maar geeft u ook uw tuin wat extra leven. Naast de decoratie brengt het getjilp in uw tuin een gezellige sfeer.

Hou het licht

Dat de wintermaanden donker zijn betekent niet dat uw tuin dat ook hoeft te zijn. Hang lichtjes op voor een sfeervolle uitstraling van uw tuin. Denk aan lampionnen of ledsnoeren. Deze kunt u ophangen in bomen, aan de schutting, een afdak of op een mooie houten tafel. Een wintertuin hoeft helemaal niet kaal en donker te zijn! 

Lekker warm relaxen in de tuin

Nu hoor ik u denken: ‘’In de winter in de kou buiten gaan zitten relaxen!?’’ Ja, het kan echt. Naast dat u met een terrasverwarmer of een ander vuurtje onder een overkapping kan zitten, hebben wij een meer sfeervolle en gezellige oplossing voor u. U kunt heerlijk warm in een hot tub zitten ontspannen in uw tuin! Ook in de wintermaanden. 

Wat is er nou meer sfeervol dan het dampende water en het zichtbare haardvuur. De hot tubs van Lounge Bath worden gemaakt van aluminium. Dat is duurzaam, licht in gewicht, onderhoudsvriendelijk en gemakkelijk schoon te houden. De baden worden gepoedercoat en daardoor kunt u prima een chloordrijver gebruiken om het water bacterievrij te houden.

De feestdagen komen natuurlijk ook steeds dichterbij. Helaas kunnen we dit jaar niet verantwoord met het gezin de deur uit. Alleen maar meer redenen om uw eigen tuin extra gezellig te maken en hier samen met uw gezin te ontspannen in een Lounge Bath hot tub. Stap tijdens de feestdagen in de hot tub om in een gezellige en warme sfeer samen tijd door te brengen en te relaxen. 

Kleurrijke decoratie

Tot slot kunt u natuurlijk wat kleur in de tuin brengen door middel van decoratie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan grote vrolijke gekleurde potten. Of hang een buitencanvas, een winterkrans of een retro metalen bord op voor een gezellige sfeer. Pompoenen zijn ook erg leuke en sfeervolle decoraties tijdens de wintermaanden. Als u bomen in de tuin heeft kunt u hier ook grote kerstballen in hangen, of rijg ze aan een koord en hang deze aan een schutting of overkapping.

Laat u adviseren door onze experts

Zit u nog met vragen of ontvangt u graag advies? Lounge Bath helpt u graag verder. Neem gerust contact met ons op, dan helpen onze experts u opweg. Wij hebben een showroom waar u de sfeer van Lounge Bath kunt ontdekken. Hier kunt u ook de verschillende afwerkingen, opties en accessoires bekijken. 

In onze vorige blogpost: ‘Hoe maak ik mijn hot tub klaar voor de winter’, gaan we meer in op hoe u uw aluminium hot tub onderhoud in de winter.