In de hot tub tegen het griepseizoen

Het is ondertussen alweer herfst. U wist vast al dat het warme water in een hot tub prettig is tijdens het koude en slechte weer dat eraan komt. Maar wist u ook dat het u kan helpen in het griepseizoen? Wij hebben de punten voor u op een rijtje gezet, zodat u gezond en relaxed het najaar doorkomt.

Hot tub voor uw gezondheid tegen een griepje

Het gebruiken van een hot tub geeft uw gezondheid een boost. Het warme water ontlast uw spieren van hun werk en inspanning. Ook helpt het tegen stress. Maar een hot tub is vooral prettig tijdens het griepseizoen. Wanneer uw lichaam zeer begint te doen, uw neus verstopt raakt en u weet dat u op het punt staat om een vervelende verkoudheid op te lopen.

In plaats van naar het medicijnkastje grijpen wanneer de symptomen opkomen, kunnen de hot tubs van Lounge Bath uw symptomen helpen verlichten en bijdragen aan een sneller herstel. U heeft vast al wel eens gehoord dat stoom en uitzweten helpt bij een vervelende griep of verkoudheid. Dit kan natuurlijk heel handig in een hot tub. 

Door in het warme water te zitten laat u uw lichaam zweten en zit u in de stoom van het bad. Hierdoor verdrijft u de koorts door het afweersysteem van uw lichaam het te laten uitzweten. Zorg er natuurlijk wel voor dat u genoeg gehydrateerd blijft wanneer u veel zweet. Daarnaast verlicht het warme water de pijn in uw lichaam en opent de stoom uw verstopte neusholtes.

Beter slapen door een hot tub

Hot tub gebruikers zeggen vaak dat ze zo snel in slaap vallen na een nachtelijk bad. Het warme water zorgt voor een verhoging van het lichaamstemperatuur. Het verhoogde lichaamstemperatuur helpt u sneller in slaap te vallen. Daarnaast helpt het tegen verstoringen tijdens de nacht. Zo hoeft u geen slaappillen of iets dergelijks te gebruiken.

Verminderen van drukkende hoofdpijn door een hot tub

Een sessie in een hot tub kan helpen bij verschillende soorten drukkende hoofdpijn. Verschillende soorten spieren komen los wanneer u in het warme water zit. Hierdoor wordt uw lichaam meer ontspannen. Dit kan zorgen voor een verlicht gevoel als u last heeft of begint te krijgen van drukkende hoofdpijn.

Wilt u ook een eigen hot tub?

Hot tub therapie is niet langer slechts een luxe, maar wordt steeds meer een erkende vorm van therapie en ontspanning. Voor veel mensen is een hot tub een toevluchtsoord geworden om in bij te komen. Het heeft een ontspannende en helende werking voor lichaam en geest. Bekijk onze projecten voor de mensen die u voor zijn gegaan. De experts bij Lounge Bath kunnen al uw vragen beantwoorden over hot tubs en u adviseren bij de keuze voor een hot tub. Neem contact met ons op.