Hottub in de tuin? Hier vindt u de 5 voordelen!

Een hottub, wellicht zit u er wel eens in als u naar de wellness gaat of tijdens de vakantie. Alleen wat dacht u van een hottub in uw eigen tuin? Zo kunt u zelf bepalen, wanneer u gebruik wilt maken van de hottub. Een hottub in de tuin is natuurlijk super leuk, maar het biedt ook een aantal voordelen. Er zijn verschillende vormen van hottubs te verkrijgen. Denk daarbij aan een ronde hottub of juist een vierkante hottub. Het beste formaat en vorm is ook afhankelijk van uw tuin. Wij hebben 5 voordelen voor het hebben van een hottub in de tuin.

1: Een hottub vermindert stress

Warmte is goed voor ons en het geestelijke gestel. Bij een hottub is het een combinatie van warmte, oftewel warm water en een massage van de waterstralen. Het kan een gevoel van gewichtloosheid geven. Dit kan zeer rustgevend en kalmerend werken. Stress zal verminderen wanneer u in een hottub in de tuin zit. Echter heeft een hottub ook effect op eventuele angstgevoelens. Het geluid van het water kan voor de meeste mensen erg ontspannend zijn. Ook kan de hottub voor een gezellige plek zorgen samen met een drankje en een hapje plus vrienden.

2: Lagere bloeddruk

Door de warmtetemperatuur van een hottub moet het hart harder werken om alle hitte af te voeren. De lichaam geeft als reactie om daardoor de bloedstroom te gaan versnellen. Dit doet het lichaam om meer zuurstof te produceren. Het lichaam wordt hierdoor gerevitaliseerd. Ook cellen gaan uitzetten door warmte, hierdoor zakt de bloeddruk wat weer goed is voor uw gezondheid.

3: Een fysiotherapeutisch effect

Heeft u last van uw gewrichten, spieren of zijn er chronische pijnklachten? Ook dan kan een hottub in de tuin positieve effecten daarop hebben. Denk daarbij aan hydrotherapie. Dit is het effect van warmte, massage en het gevoel van gewichtloosheid met elkaar gecombineerd. Het warme water in de hottub zorgt ervoor dat er meer bloedtoevoer naar de beschadigde weefsels gaat. Dit versnelt het herstel. Ook heel handig wanneer u fanatiek aan het sporten bent geweest en in de hottub uw spieren laat ontspannen. 

4: Gezondere huid

Veel stress is niet goed, ook niet voor de huid. Wanneer er een vermindering van stress sprake is zal dit ook positieve invloeden hebben op uw huid. Dit geldt ook voor een lagere bloeddruk. Al deze negatieve klachten hebben helaas invloed op de huid. Ontspannen in de hottub biedt daarom een positief effect op de huid.

5: Uw eigen spa

Naar de spa gaan hoeft in principe niet meer. Met een hottub in de tuin creëert u namelijk uw eigen spa. Een spa in de tuin kunt u het hele jaar door gebruiken. Dus ook in de winter kunt u heerlijk ontspannen een wellness momentje pakken. De temperatuur van de hottub is tenslotte lekker warm. In uw eigen tuin heeft u ook meer privacy dan wanneer u bijvoorbeeld naar een spa toe gaat. Een romantische avond met elkaar kan dus ook in de hottub. Een hottub brengt dus meerdere voordelen met zich mee en is geschikt voor ieder seizoen. Een hottub in uw eigen tuin heeft positieve effecten op zowel uw geest als lichaam.