Een romantische tuin met tropische invloeden

Of u nu een grote of een wat kleinere tuin heeft, een romantische tuin kan iedereen maken. De truc zit hem namelijk vooral in het creëren van een knusse sfeer. Deze kan gecreëerd worden met behulp van diverse tuin accessoires of een mooie houtgestookte hottub om die extra romantische sfeer aan de tuin toe te voegen. Ook bloemen en planten spelen een hele belangrijke rol voor het maken een romantische tuin. Wilt u graag zelf een romantische tuin maken?

Lees dan hieronder verder voor meer informatie over een romantische tuin maken waar u vervolgens zelf mee aan de slag kunt gaan. 

Een romantisch zithoekje in de tuin

Dit kan natuurlijk niet ontbreken in uw romantische tuin. Een plek om te zitten, praten en natuurlijk om een hapje en een drankje te doen. Alleen hoe maakt u een romantisch zithoekje? Een romantische zithoek kan voor eenieder verschillend zijn. Voor de één is een romantische zithoek een loungeplek met een heerlijke loungebank. Voor de ander een plek met een hangmat.

Maar wat ook prachtig en tevens romantisch is: een hottub. De ultieme manier van ontspannen en samenzijn op een romantische wijze.

Tropisch met een hottub

Wat is nu romantischer dan een hottub in de tuin? Met een hottub creëert u echt die romantische en meteen ook een tropische sfeer. Want warmte gaat immers ook samen met romantiek. Combineer het met mooie bloeiende planten of pergola’s voor knus en relaxed zitje. In een hottub kunt u samen tot rust komen en genieten van het heerlijke warme water. Ook op de koudere dagen. Drink er een lekker drankje bij of iets lekkers om te eten.

Wanneer u kiest voor een hottub heeft u ook de keus uit verschillende afwerkingen. Denk aan de beitskleur zwart of red cedar. En natuurlijk de afmetingen. Zo’n hottub moet natuurlijk wel in uw tuin passen. Maak het totaalplaatje helemaal compleet met nog wat extra romantische accessoires toe. Eventueel kunt u trouwens ook gewoon eens een hottub huren.

Romantisch, knapperend vuur

Natuurlijk is het een stuk minder gezellig om een stroomrekening te zien stijgen. Daarom is een hottub ook houtgestookt. Dat levert een win-winsituatie op: het is knusser (zeker als u het vuur hoort knapperen) en het kost geen stroom. En u hoeft de tub ook maar één keer te vullen met water, wat u met een speciaal filter weer kunt schoonmaken. Ook dekt u het na gebruik af, zodat er ook geen bladeren of ander vuil in kan komen. Zo houdt u de knusse sfeer in uw tuin in stand.

Zelf een romantische tuin creëren

De tuin moet een plezierige plek zijn waar u tijdens warme zomerdagen kunt genieten van het weer en wanneer het kouder wordt genieten aan de hand van diverse handige accessoires. Ieder seizoen heeft tenslotte iets moois te bieden. Maak uw tuin in de zomer extra romantisch met leuke decoratie en lampjes. De lampjes kunt u vervolgens in het najaar ook gebruiken en dit in combinatie met bijvoorbeeld een terrasverwarmer of een buitenhaard.

Of kies voor die fijne hottub. Ook in het najaar biedt het u en uw partner de nodige warmte. U ziet: met een aantal kleine of grotere simpele stappen maakt u van uw tuin een echte romantische plek die zorgt voor jaren plezier.