De beste accessoires voor een hottub in de tuin

Een hottub in de tuin, wie wil dat nu niet? Heerlijk relaxen, van het warme water genieten, ondanks dat het buiten koud is en het is natuurlijk super gezellig. De basis is dus een hottub kiezen die bij u past. Denk aan een ronde hottub of toch misschien een vierkante hottub. Het is natuurlijk ook afhankelijk van wat voor tuin u heeft en wat voor soort hottub daar het beste in past.

Als de basis er is, de hottub dus, horen daar natuurlijk ook een aantal hottub accessoires bij om de hottub helemaal compleet te maken. In deze blog hebben wij daarom de beste accessoires voor een hottub in de tuin verzameld. Benieuwd? Lees dan hieronder verder.

Hottub accessoires die u zeker moet hebben

Er zijn natuurlijk een aantal accessoires die niet mogen ontbreken wanneer u een hottub in de tuin heeft staan. Dit geldt ook voor wanneer u een houtgestookte hottub heeft. Om te beginnen wilt u natuurlijk de levensduur van de hottub zo lang mogelijk strekken. De hottub goed en schoon onderhouden is het begin om de levensduur van de hottub zo lang mogelijk te behouden. Bekijk hieronder de belangrijkste hottub accessoires.

Beste accessoires voor hottub in tuin

Waterzuivering

Een goede waterzuivering maakt een hottub zeer gebruiksvriendelijk. Voordat u een waterzuivering gaat gebruiken, geldt eerst bij alle waterzuiveringsmiddelen om eerst het hottub water te testen op de pH waarde. Dit is vooral belangrijk bij een houtgestookte hottub. Het is beter voor uw gezondheid om dit eerst te doen, maar ook voor de levensduur van de kachel bij een houtgestookte hottub. U zult altijd een heel klein beetje chloor toe moeten voegen. Let alleen wel op dat u niet gaat over-chloren i.v.m. de (aluminium) kachels bij een houtgestookte hottub.

Chloortabletten in de hottub

Een hottub zit vol met stilstaand water. Dit kunt u vergelijken met een bad van generaties geleden. De eerste die het bad in gaat heeft schoon water en degene die daarna komt krijgt steeds viezer water. Het voordeel van een hottub is dat het niet zoveel vuil in het water heeft als bij een zwembad, maar door de geringe waterinhoud en de hogere temperaturen is het hottubwater veel kwetsbaarder voor de micro organisme en bacteriën.

Chloortabletten zijn daarom een onmisbaar accessoire wanneer u een hottub in de tuin heeft. De chloortabletten desinfecteren het water en beschermd tegen bacteriën en algen. De chloortabletten werken goed samen met een chloordrijver die de chloortabletten kan doseren.

Handige hottub accessoires

Naast de echt belangrijke accessoires, zoals een waterzuivering en chloortabletten zijn er nog meer handige hottub accessoires. Denk aan een waterdichte thermometer, zodat u altijd weet wat de temperatuur van de hottub is. Ook kan een RVS regenkap heel handig zijn, wanneer u een hottub heeft met een schoorsteen. Deze voorkomt dat regen in de schoorsteen terechtkomt.

Het kan ook voorkomen dat u moeite heeft om de hottub in te komen. Dit kan namelijk nog wel een stapje zijn. Daarvoor is dus een trap als handige accessoires. De trap kan tevens ook nog gebruikt worden om de badjassen of handdoeken op te leggen.

Tot slot wilt u natuurlijk graag voorkomen dat er allemaal viezigheid in de hottub komt, zoals bijvoorbeeld blaadjes. Om dit te voorkomen kunt u ook kijken naar de verschillende afdekkingen die er zijn voor hottubs. Hierdoor blijft het water schoner en de hottub mooier.

De beste accessoires voor uw hottub

Wat nu precies de beste accessoires voor uw hottub zijn is natuurlijk geheel persoonlijk en ook afhankelijk wat voor soort hottub u heeft. De belangrijkste accessoires zijn de accessoires die zorgen voor een extra goed behoud van de hottub en natuurlijk voor uw gezondheid. Als u twijfelt over welke accessoires u nodig heeft voor uw hottub dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij adviseren u daarin graag persoonlijk verder.

Meer Nieuws

03-11
Prijsverhoging Lounge Bath