Lounge Bath

ma : 9.00 - 17.00
di : 9.00 - 17.00
wo : 9.00 - 17.00
do : 9.00 - 17.00
vr : 9.00 - 17.00
za : op afspraak
zo : Gesloten


Boxman/van Wijk

ma : 9.00 - 17.00
di : 9.00 - 17.00
wo : 9.00 - 17.00
do : 9.00 - 17.00
vr : 9.00 - 17.00
za : 8.00 - 16.00

Uniek Design in de Hot Tubs

Duurzaam, trendy en praktisch is deze gepatenteerde aluminium hot tub met de warme sfeer van hout. Uniek is de opening van de kachel aan de buitenkant die wij hebben ontworpen voor een zeer praktische bediening en voor extra sfeer van echt vuur, zonder een hekje te hebben in het bad, dit scheelt 1/3 aan ruimte. Heel bewust hebben we dichte banken omdat dit 400 ltr. water bespaart. Het bad is geheel geïsoleerd om zijn warmte goed vast te houden. Stijlvol wordt de schoorsteen afgeschermd en is er rondom de schoorsteen een tafeltje gecreëerd voor een gezellig hapje en drankje. Het binnenbad wordt door een specialist gecoat in de een neutrale roomwitte kleur. 

Unieke kachel

Omdat het Lounge Bath de handgemaakte aluminium hottubs zelf bouwt en in eigen productie heeft in Steenwijk (Overijssel) kunnen wij ons onderscheiden. Daarom heeft de unieke kachel de sfeervolle opening aan de buitenzijde en hierdoor een zeer praktische bediening tijdens het stoken. De kachel heeft een deurtje met een hittebestendige glasplaat zodat je ook de sfeer en de warmte van het vuur kunt zien, het knetterende hout en de relaxte houtgeur van het directe vuur. Als je stookt met schoon en droog hout heb je weinig rook ontwikkelingen.

Coating

De aluminium hottub wordt behandeld met een speciale poeder coating. Eerst wordt het binnenbad gestraald waarna een harde en beschermende epoxy laag aangebracht wordt en in een grote oven op 200° uitgehard wordt. Onze standaard coating is Ralkleur 9010 (roomwit) en hebben deze op voorraad staan voor eventueel snelle levering.

Hitteschild

Bij alle Lounge baden wordt de schoorsteen stijlvol afgeschermd voor de veiligheid van u en uw (klein) kinderen. Omdat wij trots zijn op het Lounge Bath is de naam duidelijk en stoer weergegeven in het hitteschild. Rondom de schoorsteen is een vaste tafel voor een gezellig hapje en drankje bij eventueel kaarslicht.

Zandfilterpomp

Zonder zandfilterpomp adviseren wij het water wekelijks te verversen, dit kan maar kost meer tijd om eerst te vullen tot en met onderkant tafel  om daarna te kunnen stoken. Dit is een persoonlijke keuze. Bijvoorbeeld een Bed & Breakfast gebruikt het Lounge Bath op deze manier omdat bij het wisselen van gasten het water ververst wordt. Wil je het water langer gebruiken dan kan dat met behulp van een zandfilterpomp die alleen tijdens het stoken meedraait waardoor tegelijkertijd  warm en koud water vermengt wordt, zonder zandfiltersysteem mengt men koud en warm water met behulp van een roerpeddel.

Plankdelen blank of gebeitst?

Wilt u uw Lounge Bath aan uw eigen omgeving aanpassen kunnen we in overleg met u uw wensen aanpassen. Het afneembare blanke steigerhout, om het Lounge Bath, kan geheel in uw stijl worden gebeitst, u kunt aangeven in welke beitskleur u uw plankdelen en trap van het Lounge Bath hebben wilt. Dit kunt u ook zelf naar wens beitsen.

Accessoires:

zandfilterpompHet Lounge Bath rond heeft een houten trap met 2 trede. Zo kunt u ook kiezen voor een grote trap met 3 trede waar bv uw handdoek of badjas opgelegd kan worden, kiest u voor de zandfilterpomp dan past deze precies onder de grote trap. Zo hebben we een 4-delige isolerende afdekmat die op het water geplaatst wordt. Door de isolerende werking van de mat wordt de temperatuur tijdens het stoken optimaal benut, ook na gebruik van uw hot tub kunt u er de volgende dag, met iets bijstoken, zo weer van genieten. De gaasafdekking wordt onder de rand vastgezet met een elastisch koord, hiermee voorkomt u vuil en bladinval van buitenaf, in uw water. De Hardcover sluit de hottub helemaal af. Alle producten zijn bovenin te vinden via de menubalk bij: accessoires.

Waar gaat u de hot tub plaatsen?

Is dit in de open tuin, zijn er veel bomen of komt de hottub onder een overkapping te staan. Denk ook aan de ondergrond in net gemaaid gras neemt u het gemaaide gras onder de voeten mee het water in met zand is dit idem. Vaak wordt er een 'loop' pad naar toe gelegd met tegels. Het Lounge Bath kan geplaatst worden op stenen tegels, beton, grint, houten vlonder. Soms is het nodig de ondergrond wat op te vullen of te verstevigen onder een vlonder. Het ronde Lounge Bath weegt ca. 180 kg. met steigerhouten plankdelen, er gaat ca. 1600 liter water in dan zit je al op zo'n 2000 kg. Daarbij komt het gewicht van het aantal personen. Het Lounge Bath heeft een gehele aluminium draagvlak aan de onderkant en bij plaatsing komt een 2 delige isolatie plaat onder het Lounge Bath om de warmte van het water goed vast te houden en de kou vanuit de grond tegen te houden.

Bezorging en plaatsing

De hottub wordt tot de stoep bezorgt. Optioneel is het plaatsen direct bij de bezorging. Dit gaat altijd in overleg met de klant en toegemailde foto's vanaf de toegang t/m de te plaatsen plek van de hot tub zodat we de situatie goed in kunnen schatten. We kunnen de hot tub met onze bedrijfsauto+kraan over heggen en schuttingen plaatsen maar ook op zijn kant vervoeren door gangen met een speciaal gemaakte standaard op wielen, de minimale breedte is 110 cm en de hoogte minimaal 210 cm. In overleg met U wordt van te voren een datum gepland voor bezorging en eventueel plaatsing. Wij geven u de juiste informatie en adviesen over het gebruik van het Lounge Bath bij levering. Natuurlijk kunt u de hottub ook zelf ophalen.