Waar moet u op letten bij het kopen van een hottub?

Er zijn verscheidene keuzes die u moet maken bij het kopen van een hottub. In deze blog geven wij u een aantal punten waar u rekening mee moet houden voor en bij de aanschaf. Zo heeft u hier van te voren over nagedacht en is uw ontspan momentje in uw hottub weer een stap dichterbij.

Waar plaatst u een hottub?

Onze ronde hottub heeft de volgende afmetingen: 100 cm hoog (exclusief 5 cm voor de isolatieplaat), met een doorsnede van 197 cm. Daarnaast kunt u er voor kiezen om een trap naast uw hottub te plaatsen, zodat u er gemakkelijk in en uit komt. Het is belangrijk dat u nagaat waar u ruimte tot beschikking heeft. 

Let er bij de plaats wel op dat hottubs op een vlakke ondergrond geplaatst moeten worden. Zo zou u een vlonder kunnen aanleggen in uw tuin. Dit past ook perfect bij de hout-look van de hottub. Tegels of een betonnen ondergrond zijn ook zeer geschikt voor het plaatsen van een hottub. 

Welk materiaal kiest u voor de hottub?

Aluminium hottubs zijn een unieke soort hottubs. Zo heeft u een duurzame hottub. Ook zijn ze onderhoudsarm, doordat de aluminum een coating krijgt die ervoor zorgt dat de hottub snel en hygiënisch schoon te maken is. De hottub wordt afgewerkt met een houten laag aan de buitenkant.

Deze houten buitenkant is te personaliseren. Er zijn verschillende afwerkingen mogelijk. De beitskleur van de houten plankdelen zijn bijvoorbeeld te beitsen in: antraciet, zwart, bruin of rood. Zo krijgt u een unieke hottub, die perfect bij uw tuin past. Neem contact met ons op over de vele mogelijkheden voor een persoonlijke afwerking.

Welke accessoires heeft u nodig bij uw hottub?

Eerder hadden we het al over een eventuele trap naast uw hottub, maar er zijn nog veel meer accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een goede afdekking. Staat uw hottub op een plek waar er veel vuil of bladeren in het water kunnen waaien? Of wilt u een isolerende afdekking? Zodat het water op temperatuur te behouden is.

Bij Lounge Bath hebben we drie soorten afdekking. Onze eerste afdekking is een gaas afdekking. Deze laat water door, maar houdt blad en vuil tegen. Daarnaast hebben we een isolatie afdekmat. Deze liggen op het water en houden het water op temperatuur. Zo hoeft u de volgende dag nog maar een beetje bij te stoken, wel zo duurzaam. Tot slot hebben we een hardcover. Deze sluit de gehele hottub af tegen water en vuil.

Verder zou u kunnen kiezen voor een thermometer, zodat u precies bij kan houden hoe warm het water is. Ook hebben we roerpeddels, voor het vermengen van koude en warme water. Er is de optie voor een regenkap, zodat er geen regen in de schoorsteen komt. Zitkussens bieden extra comfort in uw hottub. Tot slot zijn er chloortabletten en filterbollen, om het water schoon te houden.

Advies bij het kopen van een hottub

Een hottub is natuurlijk geen kleine aankoop. Heeft u hulp nodig bij uw keuze? Zit u nog met vragen? Of ontvangt u graag advies? Lounge Bath helpt u graag verder. Neem gerust contact met ons op, dan helpen onze experts u opweg.