Tuintrends van 2020

Heerlijk in de tuin zitten tijdens de lente en de zomer. De planten staan weer in de bloei en de insecten nemen weer een kijkje in de tuin. Er is heel veel mogelijk om uw tuin af en toe een nieuwe frisse look te geven aan de hand van planten, leuke accessoires of grote elementen. Denk bijvoorbeeld aan uw eigen hottub in de tuin om lekker in te ontspannen. In deze blog delen wij de tuintrends van 2020 met u, zodat uw tuin er dit jaar stralend bij staat.

Kom tot rust in de tuin

Door ons dagelijkse, vaak hectische leven kunnen we in de tuin soms even helemaal tot rust komen. Er is een tuintrend van 2020 die daarom in het teken staat van onthaasten. Denk aan houten vlonders, borders in verschillende vormen en vijvers zullen onder andere zorgen voor die rust in uw tuin. Ook het gebruik van rustige neutrale kleuren helpt bij aan een rustige sfeer in de tuin. Denk aan wittinten of transparante kleuren. Naast kleuren zorgen bepaalde materialen ook voor een rustige sfeer. Bijvoorbeeld elementen van hout. Voor de ultieme rust kunt u ook een houtgestookte hottub in de tuin plaatsen. Dat geeft net die extra ontspannen sfeer aan de tuin en is natuurlijk heerlijk om in te zitten.

Groene vingers door een eigen moestuin

Groenten of fruit oogsten uit eigen tuin, wie wil dat nu niet? De moestuin is helemaal terug van weggeweest. Alles puur van de natuur, verser kunt u het niet krijgen. Plus: het leuke van een moestuin is dat u het hele proces van de plant of boom meemaakt in uw eigen tuin. Een moestuin is tegenwoordig echt niet alleen maar geschikt voor enorme tuinen met een groot stuk grond. Ook op een stadbalkon kunt u een paar potten neer zetten met bijvoorbeeld sla, tomaten, radijsjes of het kweken van komkommers. In 2020 behoort de moestuin ook echt bij de tuintrends. Wil je hiermee effectief aan de slag? Maak dan gebruik van deze handige moestuinkalender.

Een buitenkeuken

Naast planten en mooie accessoires in de tuin is in 2020 de buitenkeuken ook niet weg te denken. Door de langere zomerse dagen in Nederland wordt er regelmatig buiten gegeten. Een tuintrend van 2020 is dan ook buiten eten. U kunt voor buiten eten natuurlijk kiezen om de bbq aan te steken, maar u kunt het ook groter aanpakken. Denk daarbij aan een buitenkeuken. De lekkerste gerechtjes erop bereiden en vervolgens daar samen van genieten. Ook wanneer het donker is kan de buitenkeuken nog worden gebruikt. In combinatie met mooie sfeerverlichting en een glas wijn of bier met wat lekkers erbij kunt u echt genieten van uw tuin. Een ultiem relax momentje van de dag met een lekkere eet geur vanuit de buitenkeuken.

Met de juiste elementen en kleurgebruik kunt u in 2020 ultiem gaan genieten van de zonnige tuindagen en zwoele avonden. De tuin is tenslotte een plek om tot rust te komen en om van te genieten.

Meer Nieuws

03-11
Prijsverhoging Lounge Bath