Breng avonden door in een aluminium hottub

Heerlijk, een avond doorbrengen in een aluminium hottub gewoon in eigen tuin. Een hottub in de tuin zorgt voor extra sfeer en natuurlijk ontspanning. Naast dat het heerlijk is om erin te zitten met een drankje, hapje en een hoop gezelligheid, zorgt een hottub ook voor gezondheidsvoordelen. De meeste hottubs worden gemaakt van hout. Een houten hottub zie je dus veel terug. Echter hebben hout en water niet altijd een even goede en lange levensduur. Om die reden zijn er dus ook aluminium hottubs ontwikkeld.

In deze blog vertellen wij u graag meer over de voordelen van een aluminium hottub in de tuin en welke gezondheidsvoordelen een hottub biedt. Benieuwd? Ontdek het hieronder.

Voordelen aluminium hottub

Aangezien een kunststof hottub goed tegen water kan zijn deze steeds populairder aan het worden. Om voor een nog betere en duurzamere hottub te gaan met een degelijk en robuust uiterlijk; hebben wij gekozen voor een aluminium hottub. Het bouwen en toepassen van aluminium biedt namelijk meerdere voordelen. Zo is aluminium degelijk, duurzaam en onverwoestbaar. Tevens behoudt het zijn waarde ook. Andere voordelen van een aluminium hottub zijn:

  • Geen houtrot, lekkages of schimmels
  • Hygiënisch en snel schoon te maken
  • Dichte banken (scheelt 400 liter water)
  • Snel geleider van warmte
  • Licht in gewicht (200 kg.) leeg, met planken
  • Kan in de winter met en zonder water blijven staan
  • Geen energie kosten
  • Roest niet

Bovenstaande punten zijn dus echt hele mooie en goede voordelen van een aluminium hottub. Ook ziet de hottub er mooi uit als luxe decoratie voor in de tuin. Het hebben van een hottub biedt echter ook nog meerdere gezondheidsvoordelen.

Gezondheidsvoordelen van een hottub

Slapeloosheid neemt bij steeds meer mensen toe. Echter zeggen veel hottub gebruikers dat ze sneller in slaap vallen na een avond in de hottub te hebben gezeten. Het verhogen van de lichaamstemperatuur zorgt er namelijk voor dat u sneller in slaap kunt vallen. In een hottub zitten zorgt ook voor minder stress en angst. De combinatie van verwarmd water, massage van de waterstralen en een gevoel van gewichtloosheid zijn perfect voor het verminderen van stress en angst. Dat geldt ook voor de tijd die u met vrienden of uw geliefde kunt doorbrengen in de hottub.

Minder stress heeft ook weer als voordeel dat u een mooiere huid krijgt. Zowel angst als stress zogen beide voor eerdere huidveroudering. Door lekker te relaxen in een hottub wordt dit verminderd. Verhoogde circulatie zorgt voor meer zuurstof en belangrijke voedingsstoffen naar de huid toe. Het gevolg is een jeugdige en gezonde glans. Mensen die last hebben van drukkende hoofdpijn en migraine aanvallen kunnen ook voordelen halen uit een hottub. Sommige spieren komen namelijk los wanneer u onderwater zit, het lichaam ontspant en relaxt. Dit vermindert de kans op een aanval van een vervelende hoofdpijn veroorzaakt door druk.

Hottub voor in de tuin kopen

Net als bij een houten hottub geldt bij een aluminium hottub net zoveel ontspanningen. Ook deze is bij ons te verkrijgen als ronde hottub en in combinatie met verschillende hottub accessoires om de levensduur nog langer te maken. Voor vragen over de best passende hottub voor u en uw tuin kunt u contact met ons opnemen. Wij helpen en adviseren u graag persoonlijk verder.